Dakkapel prijzen en kosten

Een dakkapel lijkt voor velen ouderwets. Het kan ook een goed figuur snijden in moderne nieuwe gebouwen. Dus als u een solide woning plant, moet u overwegen of u op de bewezen dakkapellen wilt vertrouwen. De realisatie van een dakkapel is de moeite waard, vooral met dakspanten die zijn verwijderd en bezet. Het heeft veel voordelen op zolder.

 

Deze omvatten:

 • Meer licht in de dakstructuur.
 • Meer ruimte op de zolder.
 • Optische verbetering van het uiterlijk van het hele huis.
 • Dak dakkapellen kunnen niet alleen worden gebruikt in huizen die zijn gebouwd volgens de klassieke stijl, maar stoppen ook niet bij moderne architectuur en zorgen voor een aantrekkelijke, ongewone buitenkant.

 

Wat zijn de dakkapel prijzen?

Of het nu gaat om een ​​nieuw gebouw of achteraf, het plannen van een dakkapel gaat gepaard met kosten. En deze kunnen erg verschillen, afhankelijk van het type dakkapel.

De dakkapel kosten worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de

 • Grootte van de dakkapel
 • Aantal vensters dat
 • structurele uitvoering en
 • Vorm van de dakkapel

Daarnaast zijn er andere factoren die de dakkapel prijzen op de bouwplaats beïnvloeden. De dakvorm van het huis en de installatieomstandigheden op het terrein kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kosten van een dakkapel. Vooral het zadeldak ( wat is een zadeldak? ) Kan het dakkapel tot een duur genot maken. Dit hangt af van hoe uitgesproken de interne ondersteuningsmaatregelen moeten zijn.

 

Voorbeeldprijzen van 2023

De hieronder genoemde voorbeeld prijzen zijn gebaseerd op begin 2023. Omdat bouwmaterialen en transportkosten alleen maar duurder worden is het verstandig om de onderstaande prijzen als ruwe leidraad te gebruiken. Veelal zullen de kosten bij de meeste dakkapelbedrijven een stukje hoger uitvallen.

Breedte Hoogte Aantal vaste ramen Aantal draai-kiep ramen Dakkapel prijs
150 150 1 1 € 6500
150 175 1 1 € 7000
200 150 1 1 € 6800
200 175 1 1 € 7500
250 150 1 2 € 7000
250 175 1 2 € 7900
300 150 1 2 € 7400
300 175 1 2 € 8100
350 150 2 2 € 7500
350 175 2 2 € 8100
400 150 2 2 € 7700
400 175 2 2 € 8500
450 150 2 2 € 7950
450 175 2 2 € 8750
500 150 2 2 € 8600
500 175 2 2 € 9400

 

Plan zelf de dakkapel prijs

Dakkapellen kunnen zelf worden gepland en gebouwd. In principe moet worden bedacht dat elk gebouw van een dakkapel een bouwvergunning vereist. Dit maakt het ook noodzakelijk om een ​​architect in te schakelen. Dit moet nu bij de planning rekening houden met het type en het ontwerp van de dakstructuur. De spanten moeten ook worden geïntegreerd. De kosten van het geplande dakkapel moeten daarom worden beperkt in een budget voor de architect.

Maar zelfs met zeer eenvoudige constructies en een dak dat waarschijnlijk geen problemen zal veroorzaken, zijn kosten in het vijf-cijferige bereik vrij gebruikelijk. Bouwers moeten minimaal 20.000 euro verwachten voor de dakkapel. Dit is echter alleen de ondergrens, zoals zo vaak het geval is, er zijn natuurlijk geen grenzen.

 

Kant en klaar (prefab) dakkapel

Als alternatief voor de zelf ontworpen en gebouwde dakkapel kunnen bouwers ook kiezen voor een zogenaamde geprefabriceerde dakkapel. Dakkapel prijzen van prefab dakkapellen liggen meestal lager dan kapellen die met de hand gebouwd worden, maar er zijn bedrijven die door hun ruime ervaring op die manier wel een stuk goedkoper kunnen zijn. Deze zijn nu beschikbaar in talloze versies en uitvoeringen, zodat niets te wensen overlaat. Het grote voordeel hier is dat de kosten voor de dakkapel als zodanig vanaf het begin worden vastgesteld en daarmee kunnen worden berekend. Er zijn echter duidelijke verschillen voor de installatie van de dakkapel en een richtprijs is moeilijk te voorspellen.

Maar om een ​​geschat budget te geven, willen we dit illustreren aan de hand van het voorbeeld.

 

De vereisten zijn duidelijk:

 • Kleine dakkapel aan een kant van het dak
 • Grote dakkapel aan de andere kant van het dak
 • Zo goed als nieuw dak met eenvoudige ondersteunende maatregelen
 • Installatie van een dakkapel in de eenvoudigste versie 

 

De kosten zijn als volgt verdeeld:

 • Grote dakkapel – afmetingen = 1,52 x 4,19 meter € 6.000
 • Installatiekosten voor grote dakkapel € 3.400
 • Transportkosten voor grote dakkapellen € 950
 • Totale dakkapelprijs € 10.350
 • Kleine dakkapel – afmetingen = 1,30 x 1,40 meter € 3.200
 • Installatiekosten voor kleine dakkapel € 2.800
 • Transportkosten voor kleine dakkapel € 650
 • Totale prijs kleine dakkapel € 6.650
 • Aansluiting van de dakverlenging (beschikbaar) op de dakkapellen € 4.000
 • Totale kosten van beide dakkapellen € 21.000

 

Welke soorten kosten worden er gemaakt voor het dakkapel?

Als u een dakkapel plaatst, moet u uiteraard verschillende soorten kosten dragen.

 

Deze kunnen als volgt worden opgesplitst:

 • Statische berekening (ingenieur of architect)
 • Bezorgkosten (afhankelijk van bezorgroute en dakkapel)
 • Kosten van het gebruik van de kraan
 • Steiger kosten (huur voor steiger, steiger montage en demontage)
 • dakopening
 • Revisie van de dakbedekking aan de randen
 • Kosten voor de dakkapel zelf
 • Kosten van dakbedekking van de dakkapel
 • Vensters voor de dakkapel (rechthoekige vensters zijn goedkoper dan speciale vormen, zoals een gebogen venster)
 • Werkuren van de dakdekker

 

Daarnaast zijn er de kosten voor het interieur, die, afhankelijk van de versie, ook een paar duizend euro kunnen kosten.

Kunststof ramen zijn de ideale aanvulling op een solide huis. Met betrekking tot de EnEV 2014 voldoen ze al aan alle vereiste voorschriften. Kunststof ramen zijn niet alleen goedkoper in aanschaf dan houten ramen, ze zijn ook geweldig om schoon te maken. Een ander voordeel is dat u geen kunststof ramen meer hoeft te schilderen.

In combinatie met de juiste beglazing kunnen kunststof ramen zelfs de Uw-waarde van 0,8 W / (K • m²) bereiken die is voorgeschreven voor passieve huizen. Dit bespaart niet alleen energie, maar verhoogt de feel-good-factor enorm. Wij adviseren www.blok-dakkapellen.nl voor de juiste kunststof ramen. Hier kunnen de afzonderlijke componenten worden samengesteld met behulp van een configurator. Raamprijzen kunnen eenvoudig worden vergeleken. Bovendien krijgt u Duitse merkkwaliteit tegen topprijzen.

 

Zijn er besparingsopties bij het installeren van een dakkapel?

Gezien de vrij hoge kosten voor de dakkapel, vragen veel bouwers terecht of er besparingen zijn. Gelukkig kan dat met ja worden beantwoord. Als u bijvoorbeeld van plan bent om de dakspant uit te breiden of te renoveren, kunt u dit combineren met de toevoeging van het dakkapel. Hierdoor kunnen veel werkstappen van de ambachtslieden worden gecombineerd en hoeven ze maar één keer te komen. Dit vermindert werkuren en dus kosten.

Bovendien moet u bij het installeren van het dakkapel meteen ook rekening houden met isolatie. Als dit wordt verbeterd, kunnen bouwers overheidssubsidies aanvragen voor hun renovatieproject. U kunt ontdekken aan welke voorwaarden moet worden voldaan om de overheidssubsidie ​​of een goedkope lening te ontvangen.

 

Hoe ziet de juiste bekleding voor een dakkapel eruit?

Het dakkapel is meestal bekleed evenals het huis voor een harmonieus totaalbeeld. In het geval van een leistenen gevel is het dakkapel ook bedekt met leisteen. Op een leien dak is de dakkapel ook bedekt met leisteen. Toch zijn er afwijkingen, zoals de bekleding van de dakkapel met houten panelen. Het is belangrijk dat de algehele visuele indruk correct is. En aangezien een bouwvergunning en de bijbehorende planning door de architect vereist zijn voor de dakkapel, zal de architect vermoedelijk ook de bekleding van de dakkapel specificeren.

De eisen moeten geschikt zijn voor de soorten bekleding. Als u leistenen bekleding wilt, moet u tegenlatten bieden. Bovendien moet de bekleding worden afgestemd op de thermische isolatie van het huis. Hier moet u zeker de architect raadplegen, wat mogelijk is en wat niet en hoe de hele zaak dan de kosten van het dakkapel beïnvloedt.

Iedereen die geïnteresseerd is in het bekleden van de dakkapel met hout, moet zich ook bewust zijn van de nadelen. De onderhoudsinspanning voor hout is hoger dan voor andere bekledingsvarianten. De reden hiervoor zijn de regelmatig vereiste beschermende jassen. Omdat het dakoppervlak vaak moeilijk toegankelijk is, zijn deze coatings erg duur.

 

Dakkapel offerte

Dakkapel prijzen kunnen nogal van elkaar verschillen. Daarom is het goed om een dakkapel offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven. Soms kan een dakkapel offerte wel honderden euro’s goedkoper of duurder uitvallen. Bij sommige bedrijven/websites kun je ook online de prijzen inzien. Een enkeling heeft een online dakkapel offerte module waarmee je realtime, dus direct, de prijs kunt berekenen. Mocht je gewoon willen weten wat de kosten zijn zonder je gegevens achter te laten, dan is dat ook een prima manier.

5/5 - (6 stemmen)